Dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 uur

Onze Covid-19 maatregelen per 1 juni 2020

Onze huidige 1,5 meter afstand maatregelen;

Je mag weer reserveren bij ons! Onderstaand staan de richtlijnen waar we allemaal rekening mee gaan houden beschreven:

Ontvangst bij Welgelegen:
 • Volg de aanwijsborden op ons terrein om bij de juiste ingang: de HOOFDENTREE van het restaurant naar binnen te gaan. Deze ingang vind je aan de VOORZIJDE van ons restaurant. Hier vind je tevens onze “Healthy-check-balie”
 • Bij binnenkomst meld iedere gast zich bij onze tijdelijke ‘Healthy-check-balie’ waar een korte gezondheidscheck plaatsvindt m.b.v. een checklist opgesteld door de rijksoverheid. Deze onderschrijf je met je naam, adres en telefoonnummer. Alles gecheckt en gezond? Dan kun je plaats nemen aan de voor jullie gereserveerde of een beschikbare tafel en bedienen wij gewoon zoals je dat gewend was aan tafel.
 • Er zal overal op ons terrein een vaste looproute worden gemarkeerd, zodat je de 1,5 meter afstand van elkaar en andere gasten kunt waarborgen.
 • U kunt bij ons op dit moment helaas nog geen gebruik maken van het ‘Vriendendiner’ en de ‘Lazy sunday.’
Hoe werkt reserveren binnen in het restaurant:
 • Gasten die binnen willen zitten dienen in principe vooraf te reserveren.
 • Binnen in het restaurant houdt iedereen 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. (Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen de 1,5 meter van elkaar zitten.)
 • Bij binnenkomst meld iedere gast zich bij onze tijdelijke ‘Healthy-check-balie’ waar een korte gezondheidscheck plaatsvindt m.b.v. een checklist opgesteld door de rijksoverheid. Deze onderschrijf je met je naam, adres en telefoonnummer. Alles gecheckt en gezond? Dan kun je plaats nemen aan de voor jullie gereserveerde tafel en bedienen wij gewoon zoals je dat gewend was aan tafel.
 • Wij hebben de indeling in ons restaurant aangepast naar de 1,5 meter normen, tevens zijn op plekken waar dat nodig was schermen geplaatst.
 • Wij hebben de routing en het bezoek van onze toiletten aangepast zodat de 1,5 meter normen optimaal te hanteren zijn. De dames gaan naar ons (mindervalide) toilet op de begane grond, het herentoilet in de kelder blijft in gebruik voor de heren. De toiletten worden extra vaak gedesinfecteerd.
 • Wij hebben desinfectiezuilen voor onze gasten en medewerkers geplaatst conform de RIVM richtlijnen.
 • Wij desinfecteren voor en na het wisselen van gasten aan een tafel: de tafels, stoelen en werken met “wegwerp-menukaarten” zodat iedereen zijn eigen menukaart ontvangt.
Buiten op onze veranda’s en in onze oever tuin:
 • Wij mogen een onbeperkt aantal gasten buiten ontvangen
 • Wil je verzekerd zijn van een plekje adviseren wij vooraf te reserveren, maar je mag je ook zonder reservering melden bij onze “Healthy-check-balie”
 • Buiten op ons ruime terras houdt iedereen 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen de 1,5 meter van elkaar zitten.)
 • Bij binnenkomst meld iedere gast zich bij onze tijdelijke ‘Healthy-check-balie’ waar een korte gezondheidscheck plaatsvindt m.b.v. een checklijst opgesteld door de rijksoverheid. Deze onderschrijf je met je naam, adres en telefoonnummer . Alles gecheckt en gezond? Dan kun je plaats nemen aan de voor jullie gereserveerde of een beschikbare tafel en bedienen wij gewoon zoals je dat gewend was aan tafel.
 • Wij hebben de indeling op ons gehele terras aangepast naar de 1,5 meter normen, tevens zijn op plekken waar dat nodig was schermen geplaatst.
 • Wij hebben de routing en het bezoek van onze toiletten aangepast zodat de 1,5 meter normen optimaal te hanteren zijn. Tijdens je verblijf op ons terras, volg je de routing voor de het toiletbezoek naar ons Boothuis, hier bevindt zich een apart toilet voor de dames en een apart toilet voor de heren. Het is terrasgasten niet toegestaan gebruik te maken van de toiletten in ons restaurant. De toiletten worden elke 30 minuten gedesinfecteerd.
 • Wij hebben desinfectiezuilen voor onze gasten en medewerkers geplaatst conform de RIVM richtlijnen.
 • Wij desinfecteren na het wisselen van gasten aan een tafel: de tafels, stoelen en werken met “wegwerp-menukaarten” zodat iedereen zijn eigen menukaart ontvangt.
Bootje varen:
 • Gasten die willen varen moeten 1 dag van tevoren reserveren
 • Op onze bootjes houdt iedereen 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten in de boot.)
 • Wij varen met maximaal 7 gasten en 1 schipper in een boot, DAARBIJ IS HET VERPLICHT IN DE BOOT GEBRUIK TE MAKEN VAN VEILIGE ZELF MEEGENOMEN MONDKAPJES. (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen, die kunnen met maximaal 4 personen en 1 schipper in een boot ZONDER MONDKAPJES)
 • Bij binnenkomst meldt iedere gast zich bij onze tijdelijke ‘Healthy-check-balie’ waar een korte gezondheidscheck plaatsvindt m.b.v. een checklist opgesteld door de rijksoverheid. Deze onderschrijf je met je naam, adres en telefoonnummer. Alles gecheckt en gezond? Dan kun je plaats nemen in de boot die voor jullie gereserveerd is.
 • Wij desinfecteren na het wisselen van gasten de binnenkant van de boot.
 • Wil je na afloop van de Bootvaart nog even gezellig op ons terras vertoeven, volg dan wederom de aangegeven route. Je komt dan weer via de HOOFDENTREE van ons restaurant, via de ‘Healthy-check-balie’ binnen waarna je vervolgens plaats kan nemen aan de voor jullie gereserveerde of  beschikbare tafel en wij bedienen gewoon zoals je dat gewend was aan tafel.

Een andere kijk op Welgelegen…tijdens de Corona sluitingstijd van Welgelegen

Wist je dat… wij super chique geschenkverpakkingen voor onze cadeaubonnen hebben?

Een feestje om te geven en te krijgen! Wij verkopen cadeaubonnen voor ons restaurant vanaf €15,- tot elk gewenst bedrag.

Psst… erg leuk voor om iemand te verrassen in deze onwerkelijke tijd! Want jij geeft nu toch ook het allerliefst leuke vooruitzichten cadeau?

Welgelegen verrast werkhelden in Groenlo

Graag willen we de harde werkers in onze directe omgeving even in het zonnetje zetten. We dachten we beginnen bij De Molenberg, zij bevinden zich als overburen van Welgelegen op wel heel directe afstand. Voor de Corona tijd ontvingen wij met grote regelmaat bewoners met hun familie in ons restaurant en ook de medewerkers van de Molenberg zijn met regelmaat bij Welgelegen te gast, hoe fijn is het dat we nu ook aan elkaar kunnen denken. We gaan de komende periode elke week harde werkers uit onze directe omgeving (Groenlo) in het zonnetje zetten. Hoe doen we dat? We verzorgen een lekkere Welgelegen lunch en bieden deze aan voor diegene die dat echt verdienen en nu extra verwent mogen worden, omdat hun werk nu veel meer van hen vraagt als normaal.

Wij vinden dat deze mensen het fantastisch doen!

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer helden in onze naaste omgeving! Inmiddels hebben we ook ;’t Rijckje Kinderdagverblijf  en Stichting de Lichtenvoorde (Tramstraat 6 te Groenlo), Eminent zorg en wonen (gesponsord door Rouwmaat Groenlo) en Pfeiffer ook al verrast en iedere week zijn er andere harde werkers in Groenlo aan de beurt. Weet jij nog iemand of een bedrijf waarvan de medewerkers dit ook echt verdienen, houd dan de facebook en onze website in de gaten, en meld je aan, want elke week worden andere helden met een culinaire lunch van Welgelegen verrast.

Crisistime = Quality time
Tijd die we anders nooit gehad zouden hebben…
er ontvouwen zich in een razend tempo nieuwe ideeën,
we vinden weer tijd om waardering naar elkaar uit te spreken
en de Villa en de tuin hebben weer een grondig
onderhoudsbeurtje gehad. In de kas worden nieuwe kruiden
en groente gewassen gepoot. Om van ons fris & fruitige personeel
nog maar niet te spreken..haha
Wij proberen met onze crew deze ‘crisis time’
gewoon een beetje om te buigen in een ‘quality time’!

Onze banken zijn weer als nieuw…

Ook onze banken in het restaurant hebben een mooi nieuw jasje gekregen!
Kom jij er straks weer heerlijk op dineren? Enneh …..niet meer op knoeien hè 😉

Lieve bruidsparen opgelet!
We zijn razend druk om onze bruidsbrochure te vernieuwen
met de nieuwste trends en leuke extra’s
voor jullie mooiste dag
die nu helaas even moet worden uitgesteld…

Vier & Geniet je favoriete vakantiesfeer straks bij Welgelegen
Mochten jullie vakantieplannen dit jaar niet in het buitenland plaats kunnen vinden halen we ze toch gewoon naar Nederland!

We zijn super toffe landenavonden aan het uitwerken waarbij ieders favoriete vakantieland aan bod zal komen en we ons binnen en buiten Europa zullen gaan begeven. Op ons terrein creëren we jullie vakantiebeleving maar dan bij Welgelegen: verkoelende drankjes, smaakvolle gerechten, gezellige sfeer en zomerse muziek! Houd onze media in de gaten om op tijd een ticket te kunnen boeken!

 

“Bierfestival” en “Wijn & Spijs”  
Het succesvolle Bierfestival en onze culinaire Wijn & Spijs avond zal ook deze zomer weer te boeken zijn bij Welgelegen! Houd onze media in de gaten om op tijd een plekje te kunnen reserveren!

 

Genieten van nieuwe drankjes
Kom je straks effe een drankje doen bij Welgelegen op het terras dan bieden wij een geheel vernieuwd dranken arrangement met een fijne Gin Tonic kaart, een Zomerse cocktailkaart en verrassende koffie kaart. Mocht je liever thee drinken…..we hebben in onze kas een grote variatie kruiden gepoot om bijzondere healthy kruidenthee’s voor je te maken.

 

 

 

“Wat fijn dat we het leven samen weer mogen vieren bij Welgelegen!”
Wij ontvangen jullie heel graag weer om jullie te verrassen en verwennen!”
 
Liefs Team Welgelegen
Ton & Danielle